18/06/2019 18/06/2019 Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 17 Ιουνίου 2019 και εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου για το νησί της Λευκάδος. Στις 06:45 π.μ. εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και...
18 Ιουνίου, 2019 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2019 - 21:36

Η Πανήγυρη της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Η Πανήγυρη της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στη Λευκάδα

Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 17 Ιουνίου 2019 και εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου για το νησί της Λευκάδος. Στις 06:45 π.μ. εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Πλήθος πιστών από όλο το νησί και πολλά μέρη της Ελλάδος, προσέτρεξαν από νωρίς το πρωί στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της «Κυράς», όπως χαρακτηριστικά ονομάζουν οι ντόπιοι την προστάτιδα των απανταχού της γης Λευκαδίων Υπεραγία Θεοτόκο. Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου, «της Φανερωμένης» στις δοκιμασίες κάθε χριστιανού, ειδικά την εποχή που ζούμε, εποχής συνεχών προκλήσεων και ηθικών και πνευματικών δοκιμασιών.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Λιτάνευση της Πάνσεπτης Εικόνας πέριξ της Ι. Μονής, με την συμμετοχή του κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του υποψηφίου Βουλευτή Ν. Δ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Κων/νου Καραγκούνη, της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα, του Βουλευτού Λευκάδος κ. Αθανασίου Καββαδά, του νέου Δήμαρχου Λευκάδος κ. Χαραλάμπους Καλού, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος κ. Θεόδωρου Χαλικιά, του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτηρίου Σκιαδαρέση, του πρώην Βουλευτή Λευκάδος κ. Ξενοφώντος Βεργίνη, σύσσωμων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας. Την ιερά λιτάνευση συνόδευε η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος η οποία παιάνιζε πανηγυρικά εμβατήρια. Πριν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης. κ. Θεόφιλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει προσωπικά γι ακόμη μια φορά τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην παλλευκάδια ιερά πανήγυρη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα καθώς και όλους όσους διηκόνησαν την Ι. Μονή, κληρικούς και λαϊκούς, κατά την διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής ενώ αργότερα το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, των φιλοξενουμένων Αγίων Αρχιερέων, του Ηγουμένου καθώς και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος με την τέλεση του μεθέορτου  Πανηγυρικού Εσπερινού και του Ιερού Μνημοσύνου των Κτιτόρων, Καθηγουμένων, Ιερομονάχων, Μοναχών, Ευεργετών και Δωρητών της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων