25/08/2021 25/08/2021 Τηρουμένων των προσταευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid- 19 εόρτασε το διήμερο της Κυριακής 22 και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ελεούσης στην περιοχή “Κέλπεσι” της νήσου Καλάμου, εξ αφορμής της Αποδόσεως της Θεομητροικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το Απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου και...
25 Αυγούστου, 2021 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 14:51

Η Πανήγυρις της Παναγίας Ελεούσης στον Κάλαμο Λευκάδος

Διαδώστε:
Η Πανήγυρις της Παναγίας Ελεούσης στον Κάλαμο Λευκάδος

Τηρουμένων των προσταευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid- 19 εόρτασε το διήμερο της Κυριακής 22 και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ελεούσης στην περιοχή “Κέλπεσι” της νήσου Καλάμου, εξ αφορμής της Αποδόσεως της Θεομητροικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ., εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την κυριώνυμο μέρα 23 Αυγούστου έλαβε χώρα ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμ. π. Σπυρίδωνος Μπούρη, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεόφιλος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων κτητόρων του εορταζομένου Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο πρόσωπο της Παναγίας και στη βαθύτερη σημασία του ρόλου της από προαιώνιο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων