02/12/2021 03/12/2021 Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοιού Covid-19 έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 2 Δεκεβρίου 2021 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος η 53η από ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Αφού εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 0:20

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης

Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοιού Covid-19 έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 2 Δεκεβρίου 2021 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος η 53η από ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Αφού εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τους κληρικούς απευθύνοντας λόγους πατρικούς. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, Ομ. Καθηγητής της Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Ελλογιμώτατος κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Καθηγητής Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν τα θέματα: «Βιβλική θεμελίωση του Μυστηρίου του Ευχελαίου» και «Ιστορικά και τελετουργικά στοιχεία του Μυστηρίου του Ευχελαίου», αντιστοίχως.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξης έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά περί υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων και ακολούθησαν ερωτήματα προς τους εκλεκτούς ομιλητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων