26/08/2023 27/08/2023 Ο Παρακλητικός Κανόνας και οι τρεις Στάσεις των Εγκωμίων στον Άγιο Διονύσιο, τον εν Ζακύνθω, Επίσκοπο Αιγίνης, εψάλη το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πόλεως Λευκάδος, με την ευκαιρία της εορτής της ανάμνησης της μετακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του μεγάλου Ιεράρχου. Στην συνέχεια, κλήρος και...
26 Αυγούστου, 2023 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 4:39

Κλήρος και λαός λιτάνευσε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Κλήρος και λαός λιτάνευσε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου στη Λευκάδα

Ο Παρακλητικός Κανόνας και οι τρεις Στάσεις των Εγκωμίων στον Άγιο Διονύσιο, τον εν Ζακύνθω, Επίσκοπο Αιγίνης, εψάλη το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πόλεως Λευκάδος, με την ευκαιρία της εορτής της ανάμνησης της μετακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του μεγάλου Ιεράρχου.

Στην συνέχεια, κλήρος και λαός λιτάνευσε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου στην αγορά της πόλεως έως την κεντρική πλατεία όπου κι έγινε Δέηση. Πριν το πέρας των Ιερών Ακολουθιών τελέσθηκε αρτοκλασία έμπροσθεν του Ιερού Ναού παρουσία κλήρου και λαού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας αναφερόμενος στις αρετές και τις θαυματουργικές παρεμβάσεις του εορταζόμενου Αγίου της Εκκλησίας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων