11/05/2023 11/05/2023 Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στην Λευκάδα της  Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη  με πρώτη στάση το Κάστρο της Αγίας Μαύρας. Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε για την  πορεία των εργασιών σε σημαντικά μνημεία όπως είναι το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, η Οδηγήτρια, ο Άγιος Μηνάς και φυσικά ο Άγιος Σπυρίδωνας. Ακολούθησε στάση στον Άγιο Μηνά και στην Παναγία...
11 Μαΐου, 2023 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 15:35

Λευκάδα: Αγιασμός στον υπό αναστήλωση ναό του Αγίου Σπυρίδωνα παρουσία της Μενδώνη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Λευκάδα: Αγιασμός στον υπό αναστήλωση ναό του Αγίου Σπυρίδωνα παρουσία της Μενδώνη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στην Λευκάδα της  Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη  με πρώτη στάση το Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε για την  πορεία των εργασιών σε σημαντικά μνημεία όπως είναι το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, η Οδηγήτρια, ο Άγιος Μηνάς και φυσικά ο Άγιος Σπυρίδωνας.

Ακολούθησε στάση στον Άγιο Μηνά και στην Παναγία των Εισοδίων, με την ιδιαίτερη την Επτανησιακή αγιογράφηση της εκκλησίας αλλά το χώρο δίπλα από το ΚΤΕΛ στον οποίο πρόκειται να γίνει το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Την κ. Μενδώνη συνόδευε η προϊσταμένη της Αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου, ο Θέμης Βλαχούλης προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, ο υποψήφιος βουλευτής Θανάση Καββαδάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενά και ο δήμαρχος Χ. Καλός.

Στο Κάστρο η υπουργός επισκέφθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας.  Ο π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης της έδειξε την εικόνα της Αγίας Μαύρας η οποία αναπαλαιώθηκε με δική της πρωτοβουλία.

.Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η εξέλιξη των εργασιών στην Οδηγήτρια, αλλά και στον Άγιο Μηνά. Η υπουργός βρέθηκε στην Φανερωμένη όπου την περίμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος και ο  Ηγούμενος της Μονής, π. Νικηφόρος ξεναγήθηκε στο Μοναστήρι όπου οι μοναχοί παρέθεσαν και γεύμα.

Πηγή: ilefkada.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων