13/08/2021 13/08/2021 Tην πρώτη Κυριακή μετά τη 15η Αυγούστου, δηλαδή στις 22 του μηνός, θα εορτασθεί και φέτος η «Σύναξις πάντων των προστατών και εφόρων της νήσου Λευκάδος Αγίων», όλων των Αγίων, δηλαδή, που είτε έζησαν στο νησί της Λευκάδος είτε εθαυματούργησαν είτε συνδέονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο σε αυτό. Επίκεντρο των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι...
13 Αυγούστου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2021 - 17:05

Μια Κυριακή μετά της Παναγίας η Σύναξη των Λευκαδιτών Αγίων

Διαδώστε:
Μια Κυριακή μετά της Παναγίας η Σύναξη των Λευκαδιτών Αγίων

Tην πρώτη Κυριακή μετά τη 15η Αυγούστου, δηλαδή στις 22 του μηνός, θα εορτασθεί και φέτος η «Σύναξις πάντων των προστατών και εφόρων της νήσου Λευκάδος Αγίων», όλων των Αγίων, δηλαδή, που είτε έζησαν στο νησί της Λευκάδος είτε εθαυματούργησαν είτε συνδέονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο σε αυτό.

Επίκεντρο των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι ειδικά φέτος ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κεντρική Αγορά της Λευκάδος, τα Θυρανοίξια του οποίου θα τελεσθούν με κάθε επισημότητα την προηγούμενη ημέρα, δεκαοκτώ έτη μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 2003, που έπληξε καίρια τον Ι. Ναό.

Το απόγευμα, λοιπόν, του Σαββάτου, 21 Αυγούστου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λευκάδος θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την επομένη, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 και από ώρα 7.00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 8.00 θα ψαλούν η Παράκληση των εν Λευκάδι Αγίων και θα τελεσθεί η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως καλείται, λοιπόν: «Κλήρος και Λαός «να πυκνώσουμε τις τάξεις των φιλεόρτων πανηγυριστών κατά τις ως άνω ιερές ακολουθίες, αποδίδοντας αίνο και δοξολογία στον εν Τριάδι Θεό μας, ο οποίος περιετείχισε τη νήσο μας με την άμαχο προστασία τόσων Αγίων και μας αξιώνει φέτος να γευθούμε την χαρά της αποκατάστασης και πλήρους επαναλειτουργίας ενός ακόμη ιστορικού Ι. Ναού μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων