11/02/2021 11/02/2021 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον covid-19, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στο Φρύνι Λευκάδος. Ιερούργησε ο Αιδεσιμ. π. Σπυρίδων Δρέττας, πλαισιωμένος υπό του ευλαβεστάτου διακόνου π. Σεραφείμ Περγάρη, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 14:24

«Μια πνευματική επανεκκίνηση στην πνευμαστική μας εργασία και βιοτή»

Διαδώστε:
«Μια πνευματική επανεκκίνηση στην πνευμαστική μας εργασία και βιοτή»

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον covid-19, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στο Φρύνι Λευκάδος.

Ιερούργησε ο Αιδεσιμ. π. Σπυρίδων Δρέττας, πλαισιωμένος υπό του ευλαβεστάτου διακόνου π. Σεραφείμ Περγάρη, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο λαμβάνοντας αφορμή από το Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σπουδαιότητα της συμμετοχής του πιστού στη Θεία Κοινωνία ως ένδειξη της βαθιάς πίστης στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Το απόγευμα της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου 2021, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾽ αρτοκλασίας για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Στην τέλεση του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Λιβαδίου Καρυάς, ο οποίος κι εκήρυξε τον θείο λόγο, ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Σπυρίδων Δρέττας και ο ευλαβέστατος διάκονος π. Βασίλειος Μαγκανάκης. Τη διακονία του ιερού αναλογίου εξυπηρέτησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μάλφας.

Στο κήρυγμά του ο π. Χριστόφορος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσωπικότητα του Αγίου και στην ανάγκη, κάθε φορά που γιορτάζουμε έναν άγιο, να γίνεται πνευματική επανεκκίνηση στην πνευματική μας εργασία και βιοτή. Ευχήθηκε την ταχεία απαλλαγή του κόσμου από της επιδημίας του κορωναιού με τις πρεσβείες του Αγίου μας, που αποτελεί και τον προστάτη των ασθενούντων εκ των λοιμικών ασθενειών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων