27/01/2023 27/01/2023 Αξιοποιώντας την Ορθόδοξη Γιορτή της Μητέρας, την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης και το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Ιθάκης καλούν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του νησιού της Ιθάκης σε Σύναξη Διαλόγου και Επικοινωνίας πάνω στο τραγικά επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας. Μπορεί...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 21:45

Μητρόπολη Λευκάδος και Δήμος Ιθάκης συζητούν για την ενδοοικογενειακή βία

Διαδώστε:
Μητρόπολη Λευκάδος  και Δήμος Ιθάκης συζητούν για την ενδοοικογενειακή βία

Αξιοποιώντας την Ορθόδοξη Γιορτή της Μητέρας, την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης και το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Ιθάκης καλούν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του νησιού της Ιθάκης σε Σύναξη Διαλόγου και Επικοινωνίας πάνω στο τραγικά επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Μπορεί η τραγικότητα του προβλήματος να αναδεικνύεται τον τελευταίο καιρό από την ειδησεογραφία και την ενεργοποίηση των κοινωνικών φορέων, πρόκειται όμως για μία πολυδιάστατη όσο και διαχρονική απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική υγεία των θυμάτων (γυναικών ή παιδιών στην πλειονότητά τους), για τη συνοχή και την υγιή πορεία της οικογένειας, αλλά και τη διάπλαση του ψυχισμού και της μελλοντικής συμπεριφοράς των αυριανών ενηλίκων. Απαιτείται, λοιπόν, συνολική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση, πρωτίστως όμως για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας γενικά και πρωτίστως της βίας κατά των γυναικών.

Στη συνάντηση αυτή, που αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και θα λάβει χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο στο Βαθύ, θα μιλήσει η κυρία Ηρώ Στούμπου, ψυχολόγος του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», ενός φορέα που έχει συστήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η  Περιφέρεια Αττικής.

Το θέμα της είναι: «Ενδοοικογενειακή βία: Αναφορές στο φαινόμενο – Προτάσεις πρόληψης». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους και η είσοδος ελεύθερη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων