28/02/2020 28/02/2020 Σε υποβλητική ατμόσφαιρα λόγω του μοναστηριακού τυπικού τελέσθηκε προ ημερών στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, παρουσία κληρικών και δεκάδων ευλαβών πιστών ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανάμνησης της πρώτης και δευτέρας ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Κατά τη διάρκεια του...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 12:27

Μοναστηριακό κλίμα κατάνυξης προς τιμή του Τιμίου Προδρόμου

Διαδώστε:
Μοναστηριακό κλίμα κατάνυξης προς τιμή του Τιμίου Προδρόμου

Σε υποβλητική ατμόσφαιρα λόγω του μοναστηριακού τυπικού τελέσθηκε προ ημερών στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, παρουσία κληρικών και δεκάδων ευλαβών πιστών ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανάμνησης της πρώτης και δευτέρας ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού μέσα σε κλίμα κατανύξεως και βαθειάς συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Μοναχική Κουρά του δοκίμου μοναχού της Ιεράς Μονής κ. Βασιλείου – Χρήστου Περγάρη ο οποίος κατάγεται από τη Μυρσίνη Ηλείας και μεγάλωσε στο Καματερό Αττικής. Ο νεόκουρος μοναχός έλαβε το όνομα Σεραφείμ, προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και θα ανήκει από τούδε και στο εξής στην αδελφότητα της εν λόγω ιστορικής Ιεράς Μονής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε μεταξύ άλλων τη σημασία της αφιερώσεως ενός νέου ανθρώπου στον Θεό και στην Εκκλησία, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Σεραφείμ και υπογράμμισε στο πυκνό εκκλησίασμα τη σπουδαιότητα της προσελεύσεως ενός νέου στο μοναχισμό, προτρέποντας παράλληλα τον νέο αδελφό της Ι. Μονής να ζει με ταπείνωση και πνευματικότητα βιώνοντας την Αγγελική Πολιτεία.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας δόθηκε προς όλους μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, όπου και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας διάβασε στον π. Σεραφείμ την «ευχή του αποκουκουλίσαι» ευχόμενος καλή Διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων