13/02/2024 13/02/2024 Πραγματοποιήθηκε συν Θεώ το πρωί της Δευτέρας 12ης Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο «Καταφυγή» η 63η από της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης. Αρχικά, εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 23:54

Ο Επίσκοπος Τανάγρας ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Τανάγρας ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος

Πραγματοποιήθηκε συν Θεώ το πρωί της Δευτέρας 12ης Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο «Καταφυγή» η 63η από της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Αρχικά, εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Πριν το πέρας του Μυστήριου της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημοσθένους Παπακωστόπουλου, ο οποίος διετέλεσε στη Λευκάδα επί είκοσι συναπτά έτη καθηγητής, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε τους κληρικούς απευθύνοντας λόγους πατρικούς.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο εισηγητής της Ιερατικής Συνάξεως Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, Δρ. Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Διευθυντής Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασυνδέσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Η αντιμετώπιση των ψυχιατρικά ασθενών κατά την εξομολόγηση και την άσκηση της διακονίας μέσα στην Εκκλησία».

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ του εκλεκτού ομιλητού και των κληρικών.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά και τον Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο Κτενά, περί υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων