29/09/2019 29/09/2019 Το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος, με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου, ενημερωτική ομιλία αναφορικά με την νόσο Alzheimer, στο πλαίσιο της δράσης του Φιλανθρωπικού...
29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2019 - 15:56

Ομιλία για την νόσο Alzheimer στην Λευκάδα

Διαδώστε:
Ομιλία για την νόσο Alzheimer στην Λευκάδα

Το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος, με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου, ενημερωτική ομιλία αναφορικά με την νόσο Alzheimer, στο πλαίσιο της δράσης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος υλοποιεί Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την συγκεκριμένη νόσο.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Διευθύντρια Μονάδας του «ΚΑΡΕΛΛΕΙΟΥ Ιδρύματος» κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου καθώς και η κ. Ηλιάνα Χρυσικάκου, Ψυχολόγος με θέμα «Λειτουργία της μνήμης και άνοια». Ήταν συγκινητικές οι στιγμές κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Καρέλλειου Ιδρύματος, όπως τόνισε και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς ο οποίος είχε και την εποπτεία της οργάνωσης της συγκεκριμένης ημερίδας. Μεγάλη μάλιστα ήταν και η ανταπόκριση στα τεστ μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού τόσο από το κοινό όσο και από πολλούς κληρικούς μας που παρακολούθησαν την εν λόγω ημερίδα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο π. Αθανάσιος και η κ. Ευθυμιοπούλου επισκέφθηκαν τον Οίκο Πρόνοιας (Γηροκομείο) της Ιεράς μας Μητροπόλεως όπου και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Ιδρύματος Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο και τους τροφίμους. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους συζήτησαν μεταξύ άλλων για την λειτουργία του Γηροκομείου αλλά και τις ποικίλες ανάγκες της τρίτης ηλικίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων