19/04/2021 19/04/2021 Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος εψάλη το απόγευμα της Κυριακής Ε᾽ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας), 18 Απριλίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου. Η Ιερά Ακολουθία εψάλη κεκλεισμένων των θυρών, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 και μεταδόθηκε...
19 Απριλίου, 2021 - 22:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 22:12

Ομιλία για τον Άγιο Μακάριο στον Κατανυκτικό Εσπερινό στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Ομιλία για τον Άγιο Μακάριο στον Κατανυκτικό Εσπερινό στη Λευκάδα

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος εψάλη το απόγευμα της Κυριακής Ε᾽ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας), 18 Απριλίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου.

Η Ιερά Ακολουθία εψάλη κεκλεισμένων των θυρών, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 και μεταδόθηκε τόσο μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Prisma Fm 91.6 Fm όσο και του διαδικτυακού καναλιού της Ιεράς Mητροπόλεως στο YouTube.

Να αναφερθεί εδώ πως η θεματική των φετινών ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με γενικό τίτλο: «Σπουδή στήν πνευματική παράδοση τοῦ Γένους».

Η σειρά των ομιλιών αυτών ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Οσιωτάτου Ιερομονάχου π. Μακαρίου Κτενά, εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Καρυάς και αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς, με τίτλο: ¨Ο Άγιος Μακάριος και το αναγεννητικό κίνημα των Κολλυβάδων¨.

Παρακολουθήστε:

Φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων