07/04/2021 07/04/2021 Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος εψάλη το απόγευμα της Κυριακής Γ᾽ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Η Ιερά Ακολουθία εψάλη κεκλεισμένων των θυρών, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 και μεταδόθηκε τόσο...
07 Απριλίου, 2021 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2021 - 12:15

Ομιλία για τον Όσιο Ιωακείμ τον Ιθακήσιο στον Κατανυκτικό Εσπερινό στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Ομιλία για τον Όσιο Ιωακείμ τον Ιθακήσιο στον Κατανυκτικό Εσπερινό στη Λευκάδα

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος εψάλη το απόγευμα της Κυριακής Γ᾽ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Η Ιερά Ακολουθία εψάλη κεκλεισμένων των θυρών, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 και μεταδόθηκε τόσο μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Prisma Fm 91.6 Fm όσο και του διαδικτυακού καναλιού της Ιεράς μας Mητροπόλεως στο YouTube.

Να αναφερθεί εδώ πως η θεματική των φετινών ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς  Μητροπόλεως για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με γενικό τίτλο: «Σπουδή στήν πνευματική παράδοση τοῦ Γένους».

Η σειρά των ομιλιών αυτών συνεχίστηκε κι αυτή την Κυριακή με την εισήγηση του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη, με τίτλο «Ὁ Ὁσιος Ἰωακείμ ὁ Ἰθακήσιος: Ὁ ταπεινός ‘‘εὐαγγελιστής’’ τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων