22/09/2023 22/09/2023 Σε ένα σκοτεινό ειδησεογραφικό περιβάλλον, «ζητείται Ελπίς». Η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, για μια ακόμη χρονιά, προσκαλεί κοντά Της τα παιδιά και τους νέους μας με τις οικογένειές τους, για να γνωρίσουν την Σταυρωμένη και Αναστημένη Ελπίδα, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Προτρέπει μικρούς και μεγάλους να κάνουμε πράξη στη ζωή μας αυτό που προτείνει...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 19:07

“Παράθυρο στο φως”: Έναρξη Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών 2023 της Ι.Μ Λευκάδος και Ιθάκης

Διαδώστε:
“Παράθυρο στο φως”: Έναρξη Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών 2023 της Ι.Μ Λευκάδος και Ιθάκης

Σε ένα σκοτεινό ειδησεογραφικό περιβάλλον, «ζητείται Ελπίς».

Η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, για μια ακόμη χρονιά, προσκαλεί κοντά Της τα παιδιά και τους νέους μας με τις οικογένειές τους, για να γνωρίσουν την Σταυρωμένη και Αναστημένη Ελπίδα, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Προτρέπει μικρούς και μεγάλους να κάνουμε πράξη στη ζωή μας αυτό που προτείνει ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: «Μην ασχολείσαι με το σκοτάδι… Άνοιξε το παράθυρο στο Φως!»

Τα ιερά της Εκκλησίας μας Μυστήρια, με κέντρο το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, είναι –κατά τον Άγιο Νικόλαο Καβάσιλα«τα παράθυρα, από τα οποία εισέρχεται στον σκοτεινό τούτο κόσμο ο Ήλιος της Δικαιοσύνης». Προέκταση της Θείας Ευχαριστίας είναι όλη η ποιμαντική δράση της κάθε Ενορίας: οι δράσεις για τους ενήλικες και τους γονείς που σύντομα θα ανακοινωθούν, οι εκδρομές, οι πολιτιστικές ή οι αθλητικές δράσεις και ασφαλώς, οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές που απευθύνονται στα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και το «Κατηχητικό Παιχνίδι» για τους μικρούς μας φίλους (από 5 έως 7 ετών).

Όπως πάντα, με δραστηριότητες δημιουργικές και ευχάριστες, αφουγκραζόμαστε το διαχρονικό μήνυμα του Χριστού μας, γνωρίζουμε βιωματικά τη ζωή της Εκκλησίας μας και μυούμαστε διακριτικά και αβίαστα στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση μας με την χαρά που δίνει η Κοινωνία και η συμπόρευση.

Στις περισσότερες Ενορίες η έναρξη των Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023.

Την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος θα ευλογήσει την έναρξη του νεανικού έργου, τελώντας την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, την ακολουθία του Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 26450 22415, εσωτ.: 22 και 6974795265 – e-mail: [email protected] – FB: Κέντρο Νεότητας – Instagram: kentro_neotitas_).

Προσκαλούνται ακόμη όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στις νεανικές μας δράσεις να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

Η πρόσκληση είναι πάντοτε ανοιχτή και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων