08/07/2020 08/07/2020 Χωρίς την καθιερωμένη λιτάνευση στο Βαθύ της Ιθάκης, αλλά με ιδιαίτερη κατάνυξη και την παρουσία του κλήρου, των κατοίκων και των αρχών του νησιού, πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου 2020 ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Ραφαήλ Περαχωρίου την ανάμνησης της μετακομιδής, εκ της νήσου της Μυτιλήνης στην Ιθάκη, των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος...
08 Ιουλίου, 2020 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 12:04

Πιο κατανυκτικά φέτος ο εορτασμός μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ

Διαδώστε:
Πιο κατανυκτικά φέτος ο εορτασμός μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ

Χωρίς την καθιερωμένη λιτάνευση στο Βαθύ της Ιθάκης, αλλά με ιδιαίτερη κατάνυξη και την παρουσία του κλήρου, των κατοίκων και των αρχών του νησιού, πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου 2020 ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Ραφαήλ Περαχωρίου την ανάμνησης της μετακομιδής, εκ της νήσου της Μυτιλήνης στην Ιθάκη, των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Ραφαήλ του Ιθακησίου και των συν αυτώ Αγίων Νικολάου και Ειρήνης.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Την Κυριακή το πρωί, 5 Ιουλίου εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τους κληρικούς της νήσου, καθώς και προσκεκλημένους κληρικούς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αρετές της ταπεινοφροσύνης, της επιμονής και της αγάπης, που επέδειξαν στη ζωή τους οι εορταζόμενοι νεομάρτυρες Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον εφημέριο του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ραφαήλ Περαχωρίου και Αρχιερατικό Επίτροπο της νήσου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χριστόδουλο Τριλίβα για την άριστη διοργάνωση της πανηγύρεως και την αβραμιαία φιλοξενία όλων των προσκεκλημένων κληρικών και λαϊκών κατά τις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Με την σειρά του ο π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον κλήρο, τα ιερά αναλόγια, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τα σώματα ασφαλείας του νησιού καθώς και τον ευσεβή λαό για την συμμετοχή τους στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις κλείνοντας έτσι τον φετινό εορτασμό της ανάμνησης της μετακομιδής των ιερών λειψάνων των αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού covid-19 δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών λειψάνων των εορταζομένων νεομαρτύρων στο λιμάνι του Βαθέος Ιθάκης, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο ανήμερα της μεγάλης τοπικής εορτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων