24/08/2020 24/08/2020 Με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ελεούσης στην περιοχή «Κέλπεσι» της νήσου Καλάμου. Το εσπέρας του Σαββάτου, 22ας Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή, 23 Αυγούστου εψάλη ο Όρθρος και στη...
24 Αυγούστου, 2020 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 22:28

Στη Νήσο Κάλαμο του Ιονίου τίμησαν την Θεοτόκο

Διαδώστε:
Στη Νήσο Κάλαμο του Ιονίου τίμησαν την Θεοτόκο

Με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ελεούσης στην περιοχή «Κέλπεσι» της νήσου Καλάμου.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 22ας Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή, 23 Αυγούστου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε τόσο τον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως Πρεσβύτερος καθότι το νησί δεν έχει μόνιμο εφημέριο.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στη βαθύτερη σημασία του ρόλου της στο προαιώνιο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει τον καθένα ξεχωριστά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων