02/07/2021 02/07/2021 Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Ενδόξων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (των εν Ρώμη) στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος. Το απόγευμα της Τετάρτης, 30ης Ιουνίου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο...
02 Ιουλίου, 2021 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 18:53

Στο βίο των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Λευκάδος

Διαδώστε:
Στο βίο των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Λευκάδος

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Ενδόξων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (των εν Ρώμη) στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 30ης Ιουνίου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μεγάς Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Πριν το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει του νέου μηνός Ιουλίου.

Το πρωϊνό της Πέμπτης, 1ης Ιουλίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές των εορταζομένων Αγίων Κοσμά και Δαμιανού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 8.00 μ.μ. τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων