26/02/2024 26/02/2024 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26ης Φεβρουαρίου 2024 η καθιερωμένη Σύναξη των αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφίλου. Αφού προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, την εκδήλωση άνοιξε ο διάκονος του εν λόγω Ιερού Ενοριακού Ναού π. Σεραφείμ Περγάρης ο οποίος ευχαρίστησε...
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2024 - 20:07

Σύναξη Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Διαδώστε:
Σύναξη Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26ης Φεβρουαρίου 2024 η καθιερωμένη Σύναξη των αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφίλου.

Αφού προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, την εκδήλωση άνοιξε ο διάκονος του εν λόγω Ιερού Ενοριακού Ναού π. Σεραφείμ Περγάρης ο οποίος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο, με την άδεια και ευλογία του οποίου πραγματοποιήθηκε η Σύναξη, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίησή της.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του αναγνώστη κ. Ανδρέα Λάζαρη αναφορικά με τον ρόλο του κατώτερου βαθμού του αναγνώστου στη λειτουργική πράξη της Εκκλησίας μας μετά το πέρας της οποίας αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ κληρικών και λαϊκών.

Την ζεστή εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα της διακονίας των νέων στα αναλόγια αλλά και το Ιερό Βήμα των Ενοριών και των Ιερών Μονών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και προσέφερε σε όλους διάφορες αναμνηστικές ευλογίες.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων