08/08/2023 08/08/2023 Το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Αυγούστου 2023, εψάλη η Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στην Αγραπιδιά Καλάμου Λευκάδος και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρος...
08 Αυγούστου, 2023 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 14:41

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στην Αγραπιδιά Καλάμου Λευκάδος

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στην Αγραπιδιά Καλάμου Λευκάδος

Το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Αυγούστου 2023, εψάλη η Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στην Αγραπιδιά Καλάμου Λευκάδος και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρος π. Δημήτριος Χριστόπουλος και ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης. Το παρόν έδωσαν οι κάτοικοι του μικρού νησιού που από νωρίς το απόγευμα κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τους άρτους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μακροχρόνιες προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από τον ίδιο όσο και την τοπική εκκλησία για την αποκατάσταση των Ιερών Ενοριακών Ναών και Ιερών Παρεκκλησίων του μικρού νησιού της Μητροπολιτικής του  περιφέρειας ευχαριστώντας παράλληλα όλους εκείνους που συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επαναλειτουργία του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοφίλου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο λαμβάνοντας αφορμή από την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή της Εκκλησίας μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων