24/01/2023 24/01/2023 Στην κατάμεστη από Λευκαδίτες και φίλους της Λευκάδας, Στέγη Λευκαδίων στην Ηλιούπολη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και της παραδοσιακής Λευκαδίτικης λαδόπιτας του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”. Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, κατόπιν προσκλήσεως...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 19:10

Τη Βασιλόπιτα των Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και γύρω Δήμων ευλόγησε ο Λευκάδος Θεόφιλος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τη Βασιλόπιτα των Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και γύρω Δήμων ευλόγησε ο Λευκάδος Θεόφιλος (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη από Λευκαδίτες και φίλους της Λευκάδας, Στέγη Λευκαδίων στην Ηλιούπολη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και της παραδοσιακής Λευκαδίτικης λαδόπιτας του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, κατόπιν προσκλήσεως του Πρόεδρου του Συλλόγου, κ. Χρ. Γιάννη Φουρλάνου, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα, του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανασίου Καββαδά, της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά, του Δημάρχου Λευκάδας κ. Χαράλαμπου Καλού, του πρώην Βουλευτή Λευκάδας κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, του Δημάρχου Ηλιουπόλεως, αντιπροσώπων Σωματείων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών και πολλών άλλων Λευκαδίων της Αθήνας.

Με οικοδεσπότη τον χαμογελαστό και ακούραστο Πρόεδρο κ. Φουρλάνο, στην υποδοχή και στη δράση με την μαντολινάτα, την βυζαντινή χορωδία, την χορωδία και το χορευτικό του πρωτοποριακού Συλλόγου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ζεστή εκδήλωση. Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή του κ. Πέτρου Μήτσου που είναι η ψυχή των καλλιτεχνικών δρώμενων του Συλλόγου και που με την μουσική οικογένεια του κ. Φουρλάνου επένδυσαν μουσικά την βραδιά. Στο τέλος προσφέρθηκαν Λευκαδίτικα εδέσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων