16/09/2020 16/09/2020 Εορτάσθηκε και εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων και Πολιούχου και προστάτου της εν λόγω νήσου της Μητροπολιτικής περιφέρειας. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτη, 15ης Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:15

Τίμησαν τον Άγιο Βησσαρίωνα στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Βησσαρίωνα στη Λευκάδα

Εορτάσθηκε και εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων και Πολιούχου και προστάτου της εν λόγω νήσου της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτη, 15ης Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και φιλοξενούμενο κληρικό εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Στεφάνου Βουρνικά Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Χούσος ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στον κλήρο, τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα, τις στρατιωτικές αρχές και το λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτη του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού και μοίρασε το αντίδωρο στο ευσεβές εκκλησίασμα.

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων