16/09/2023 16/09/2023 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εoρτάσθηκε κι εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων καί Πολιούχου και προστάτου της εν λόγω νήσου της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Παρασκευή, 15η Σεπτεμβρίου 2023 εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2023 - 18:02

Το Μεγανήσι τίμησε τον πολιούχο και προστάτη Άγιο Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Το Μεγανήσι τίμησε τον πολιούχο και προστάτη Άγιο Βησσαρίωνα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εoρτάσθηκε κι εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων καί Πολιούχου και προστάτου της εν λόγω νήσου της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Παρασκευή, 15η Σεπτεμβρίου 2023 εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ᾽αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Λιβαδίου Καρυάς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής ο οποίος κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στον ευσεβή κλήρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος κ. Ανδρέα Κτενά, τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα, τους εκπροσώπους των λοιπών τοπικών αρχών και σωματείων και το φιλόχριστο λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτου του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού μοιράζοντας στο ευσεβές εκκλησίασμα το ευλογημένο αντίδωρο και τον άρτο.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων