03/10/2019 03/10/2019 Από το Κέντρο Νεότητος και τις Εκκλ. Κατασκηνώσεις «Η Φανερωμένη»  της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης Λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι γονείς μαζί με τα παιδιά τους στον πανέμορφο χώρο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, κοντά στο μοναστήρι της Κυράς...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019 - 9:55

“Το χρονικό μιας ακόμη όμορφης κατασκηνωτικής ημέρας”

Διαδώστε:
“Το χρονικό μιας ακόμη όμορφης κατασκηνωτικής ημέρας”

Από το Κέντρο Νεότητος και τις Εκκλ. Κατασκηνώσεις «Η Φανερωμένη»  της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι γονείς μαζί με τα παιδιά τους στον πανέμορφο χώρο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, κοντά στο μοναστήρι της Κυράς και πολιούχου του νησιού μας, Παναγίας της Φανερωμένης.


Με την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου και του προσκεκλημένου ομιλητή της ημέρας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεοδοσίου Μαρτζούχου, κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης οι γονείς κάθισαν κυκλικά, σαν μια μεγάλη οικογένεια, στο φιλόξενο χώρο της τραπεζαρίας μας και άρχισε ο διάλογος με θέμα: «Χαρτζιλίκι… αντί αγκαλιάς».

Το έναυσμα έδωσε με το μεστό και γλαφυρό του λόγο ο π. Θεοδόσιος, επισημαίνοντας την προβληματική πρακτική πολλών γονέων που επιχειρούν να αναπληρώσουν το έλλειμμα της παρουσίας τους στην οικογένεια και τη ζωή των παιδιών τους με άφθονες υλικές παροχές, που προξενούν με τη σειρά τους πλήθος προβλημάτων στην ομαλή κοινωνικοποίηση και την ομαλή συγκρότηση της προσωπικότητάς τους. Ο παιδαγωγικός προβληματισμός που έθεσε ο εκλεκτός ομιλητής καρποφόρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.


Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση πενήντα περίπου γονέων στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας να απολαύσουν μαζί με τα παιδιά τους αυτή την κατασκηνωτική ημέρα και απηύθυνε ζεστή, πατρική πρόσκληση για συνέχεια της επικοινωνίας σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Παράλληλα, στο Κιόσκι της Κατασκήνωσης μια μεγάλη παρέα παιδιών απολάμβανε το δικό της πρόγραμμα: πρωινό, προσκύνημα στο μοναστήρι της Φανερωμένης, παιχνίδι του δάσους, γεύμα, το δικό μας αυτοσχέδιο λούνα – παρκ, αναζήτηση φυγάδων… μια μέρα γεμάτη ζωντάνια και χαρά!


Το κοινό τραπέζι των γονιών και την μεσημεριανή συναναστροφή τους στο υπέροχο κατασκηνωτικό περιβάλλον ακολούθησε ένας απογευματινός κύκλος συζήτησης γύρω από τις σύγχρονες «ανάγκες» των νέων και των οικογενειών τους για την πολύπλευρη συμπαράσταση της Εκκλησίας μας.
Ξεχωριστή στιγμή για μικρούς και μεγάλους ήταν η προβολή των φωτογραφιών από τις εννιά κατασκηνωτικές περιόδους του περασμένου καλοκαιριού.
Μέσα από όλα, αυθόρμητα γεννήθηκε η ευχή: «και του χρόνου!»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων