30/07/2023 30/07/2023 Tο πρωί της Κυριακής, 23 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής  Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα, τον  Αρχιμανδρίτη και Αρχιερατικό Επίτροπο Λευκάδος π. Σπυρίδωνα Μπούρη, τον Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Δέλλα και τον Διακόνο...
30 Ιουλίου, 2023 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2023 - 13:44

Χειροθεσία αναγνώστου 11χρονου μαθητή από τον Λευκάδος Θεόφιλο

Διαδώστε:
Χειροθεσία αναγνώστου 11χρονου μαθητή από τον Λευκάδος Θεόφιλο

Tο πρωί της Κυριακής, 23 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής  Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα, τον  Αρχιμανδρίτη και Αρχιερατικό Επίτροπο Λευκάδος π. Σπυρίδωνα Μπούρη, τον Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Δέλλα και τον Διακόνο και αδελφό της Ιεράς Μονής π. Θεόφιλο Βάιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα. Κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χειροθέτησε αναγνώστη τον Κωνσταντίνο Ζώγα του Νικολάου, έναν ευσεβή εντεκάχρονο μαθητή Γυμνασίου από την Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  χοροστάτησε στο ετήσιο Μνημόσυνο της μεγάλης ευεργέτιδος της Ιεράς Μονής και της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος αείμνηστης Μαρίας Αιγειαλίδου καθώς και των λοιπών ευεργετών της Ιεράς Μονής Φανερωμένης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων