25/09/2018 11/10/2018 Το απόγευμα της Κυριακής 23/09/2018 επεσκέφθη τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’, ο αξιόλογος ιστορικός συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, έλκων την καταγωγή από την Μάνη καί είχαν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία που διήρκησε μια ώρα πάνω σε θέματα της ελληνικής ιστορίας και της παιδείας στον τόπο μας. Το επίκεντρο ήταν το θέμα της Μακεδονίας και...
25 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 10:56

Επίσκεψη του ιστορικού Καργάκου στον Μητροπολίτη Μάνης

Διαδώστε:
Επίσκεψη του ιστορικού Καργάκου στον Μητροπολίτη Μάνης

Το απόγευμα της Κυριακής 23/09/2018 επεσκέφθη τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’, ο αξιόλογος ιστορικός συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, έλκων την καταγωγή από την Μάνη καί είχαν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία που διήρκησε μια ώρα πάνω σε θέματα της ελληνικής ιστορίας και της παιδείας στον τόπο μας.

Το επίκεντρο ήταν το θέμα της Μακεδονίας και η εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών. Επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές αφενός μεν ο σφετερισμός του ονόματος – λέξεως ‘’Μακεδονία’’ από την γειτονική χώρα, αφετέρου δε το λυπηρό φαινόμενο της λεξιπενίας των παιδιών μας.

Μετά τη συζήτηση ο κ. Καργάκος προσέφερε στον Σεβ. πέντε βιβλία του τα οποία ασμένως έγιναν αποδεκτά από τον Σεβασμιώτατο με θερμές ευχαριστίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων