27/11/2018 27/11/2018 Στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018 εορτάστηλε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Μάνη , η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νίκωνος του <<Μετανοείτε>> φωτιστού και προστάτου της Μάνης και πάσης Λακωνίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Οσίου στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Δυτικής Μάνης. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25/11, το...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 16:21

Η εορτή του Οσίου Νίκωνος στη Μάνη

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Νίκωνος  στη Μάνη

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018 εορτάστηλε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Μάνη , η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νίκωνος του <<Μετανοείτε>> φωτιστού και προστάτου της Μάνης και πάσης Λακωνίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Οσίου στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25/11, το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο και με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής και μεγάλου αριθμού ευσεβών χριστιανών.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 26/11, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θείας Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας, ο πολιτευτής του νομού Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων