16/03/2019 16/03/2019 Πρόσωπο της ημέρας έγινε στη Μάνη ο 85χρονος συνταξιούχος διδάσκαλος κ. Αναστάσιος Μπιρμπάκος, ο οποίος χειροθετήθηκε αναγνώστης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο βαθμός του Αναγνώστη αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για την είσοδο κάποιου στον ανώτερο κλήρο ενώ αρκετές φορές απονέμεται και στους ιεροψάλτες. Νωρίτερα μέσα σε κλίμα κατανύξεως εψάλει το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 (Παρασκευής της Α΄...
16 Μαρτίου, 2019 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2019 - 20:11

85χρονος! χειροθετήθηκε αναγνώστης στη Μητρόπολη Μάνης

Διαδώστε:
85χρονος! χειροθετήθηκε αναγνώστης στη Μητρόπολη Μάνης

Πρόσωπο της ημέρας έγινε στη Μάνη ο 85χρονος συνταξιούχος διδάσκαλος κ. Αναστάσιος Μπιρμπάκος, ο οποίος χειροθετήθηκε αναγνώστης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο βαθμός του Αναγνώστη αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για την είσοδο κάποιου στον ανώτερο κλήρο ενώ αρκετές φορές απονέμεται και στους ιεροψάλτες. Νωρίτερα μέσα σε κλίμα κατανύξεως εψάλει το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 (Παρασκευής της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής), υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ενορίας Αγίου Νικολάου Σμύνους.

Πριν τον κανόνα της Ακολουθίας ”Άνοίξω το στόμα μου”, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ χειροθέτησε σε αναγνώστη, όπως προαναφέρθηκε, τον ευλαβή 85χρονο συνταξιούχο διδάσκαλο κ. Αναστάσιο Μπιρμπάκο, ο οποίος στη συνέχεια με ιερό ζήλο έψαλε τα τροπάρια της Ακολουθίας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μίλησε για την αξία, τη σημασία και το πνευματικό βάθος της Ακολουθίας των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων