17/10/2019 17/10/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Γυθείου και τέλεσε τον καθιερωμένο κατά το εθιμικόν δίκαιον αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους 2019 – 2020 (άρχεται 16/9/19 και περατούται 30/6/2020, απ’ όπου ακολουθεί το τμήμα διακοπών). Ο αγιασμός τελέσθηκε ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών Γυθείου κ. Κωνσταντίνου Βαΐτση,...
17 Οκτωβρίου, 2019 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2019 - 21:48

Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος από τον Μητρ. Μάνης

Διαδώστε:
Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος από τον Μητρ. Μάνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Γυθείου και τέλεσε τον καθιερωμένο κατά το εθιμικόν δίκαιον αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους 2019 – 2020 (άρχεται 16/9/19 και περατούται 30/6/2020, απ’ όπου ακολουθεί το τμήμα διακοπών).

Ο αγιασμός τελέσθηκε ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών Γυθείου κ. Κωνσταντίνου Βαΐτση, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ως και της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κας Ανθής Μπαλιτσάρη, δικηγόρων και λοιπών δικαστικών υπαλλήλων.

Ο Σεβ. μετά τον αγιασμό αφού ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών για την ευγενή πρόσκληση του, αναφέρθηκε στην αρετή της δικαιοσύνης και στο ευθυνοφόρο αξίωμα του Δικαστικού Λειτουργού, συγχαίροντας συγχρόνως όλους τους παράγοντες της απονομής της δικαιοσύνης για τον νομικό πολιτισμό και την συνεισφορά τους στην ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού ανέγνωσε δώδεκα ρητά λογίων ανδρών από την θύραθεν και χριστιανική γραμματεία, αναφερόμενα στη Δικαιοσύνη και τους Δικαστές, τα οποία ο ίδιος συγκέντρωσε από τις μελέτες του, προσέφερε επιμελημένο έντυπο μ’ αυτά τυπωμένα στους δικαστικούς λειτουργούς, ως δώρον μαζί με μια εικόνα του Χριστού.

Κατωτέρω παραθέτομεν τα δώδεκα ρητά περί δικαστών και δικαιοσύνης εκ διαφόρων λογίων ανδρών συνερανισθέντα υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας:

1. Δικαιοσύνην μάθετε οἱ ἐνοικοῦντες ἐπί τῆς γῆς. (Ἡσαΐας, 26,9)

2. Ἀγαπήσατε δικαιοσύνην οἱ κρίνοντες τήν γῆν. (Σοφ. Σολομ. 1,1)

3. Οὐ προσθήσεις μετά πλήθους ἐκκλῖναι κρίσιν˙ δῶρα οὐ λήψῃ˙ τά γάρ δῶρα ἐκτυφλοῖ ὀφθαλμούς βλεπόντων καί λυμαίνεται ρήματα δίκαια. (Ἒξοδ. 23,2)

4. Δικαίως, τό ἂδικον διώξεις. (Δευτερ. 16,20)

5. Μηδέποτε μηδένα δικάσῃς, πρίν ἀμφοῖν μῦθον ἀκούσης. (Ἡσίοδος, 7ος αἰ. π.Χ.)

6. Δικαιοσύνην ἀσκεῖν ἒργῳ τε λόγῳ τε. (Πυθαγόρας, 6ος αἰ. π.Χ.)

7. Δῆλον εἶναι ὃτι καί δικαιοσύνη καί ἡ ἂλλη πᾶσα ἀρετή σοφία ἐστί. (Ξενοφών, 5ος αἰ. π.Χ.)

8. Ὁ τρόπος ἂριστος τοῦ βίου καί τήν δικαιοσύνην καί τήν ἂλλην ἀρετήν ἀσκοῦντας. (Πλάτων, 4ος αἰ. π.Χ.)

9. Δικαιοσύνη ἐστι ἀρετή ψυχῆς διανεμητική τῶν κατ’ ἀξίαν. (Ἀριστοτέλης, 4ος αἰ. π.Χ.)

10. Μᾶλλον ἀποδέχου δικαίαν πενίαν ἢ πλοῦτον ἂδικον. (Ἰσοκράτης, 4ος αἰ. π.Χ.)

11. Δίκαια δράσας, συμμάχους ἓξεις θεούς. (Μένανδρος, 4ος αἰ. π.Χ.)

12. Ἒλεγχος τῆς τοῦ δικαίου διαθέσεως, ἡ περί τό κρίνειν ὀρθότης. (Μεγ. Βασίλειος, 4ος αἰ. μ.Χ.)

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων