01/01/2021 01/01/2021 Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, πρώτη ημέρα του νέου έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, για την Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και για την Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 18:59

Δοξολογία και κοπή της πίτας στο Γύθειο

Διαδώστε:
Δοξολογία και κοπή της πίτας στο Γύθειο

Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, πρώτη ημέρα του νέου έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, για την Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και για την Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, αρχιμ. π. Νήφωνα Καρολεμέα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς και τον π. Σπυρίδωνα Κοτζαμπασάκη, ενώ τους ιερούς ύμνους έψαλε ο πρωτοψάλτης του Ναού κ. Παναγιώτης Τζανάκος.

Στη συνέχεια, τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, του Διοικητού του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμου Α’ κ. Βασιλάκου και του Διοικητού της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπυράρχου κ. Γραφάκου.

Κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας, ο προϊστάμενος του Ναού, αρχιμ. π. Νήφων Καρολεμέας, ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου για το νέο έτος 2021.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και διένειμε στους παρευρισκομένους την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Οι ιερές Ακολουθίες τελέστηκαν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Παρακολουθήστε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων