23/08/2020 23/08/2020 Στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μετέβη σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, για την απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως συμπροσευχόμενος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Λαμπρινάκου, ο οποίος ιερουργούσε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους Άρτους και κήρυξε τον...
23 Αυγούστου, 2020 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2020 - 22:55

Εγρήγορση και προσευχή συνιστά ο Μητροπολίτης Μάνης

Διαδώστε:
Εγρήγορση και προσευχή συνιστά ο Μητροπολίτης Μάνης

Στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μετέβη σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, για την απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως συμπροσευχόμενος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Λαμπρινάκου, ο οποίος ιερουργούσε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μίλησε με τους πιστούς στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και τους παρότρυνε να παραμέινουν σε εγρήγορση ένεκεν της πυρκαγιάς που καίει την Ανατολική Μάνη ενώ τους συνέστησε να προσεύχονται στην Υπεραγία Θεοτόκο για βοήθεια, σκέπη και προστασία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΜΠΕ η φωτιά είναι σε εξέλιξη, σε διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ καίει από χθες στην δασική έκταση στα Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων