10/02/2022 10/02/2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σ’ ένα εξωκλήσι του Γυθείου, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και εόρτασε τον Ιερομάρτυρα άγιο με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρ. π. Ηλία Μανιατάκο, σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2022. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών χριστιανών...
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 13:25

Επέτειος χειροτονίας στον Άγιο Χαράλαμπο Γυθείου για τον Μάνης Χρυσόστομο

Διαδώστε:
Επέτειος χειροτονίας στον Άγιο Χαράλαμπο Γυθείου για τον Μάνης Χρυσόστομο

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σ’ ένα εξωκλήσι του Γυθείου, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και εόρτασε τον Ιερομάρτυρα άγιο με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρ. π. Ηλία Μανιατάκο, σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2022. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών χριστιανών και για την επέτειο της χειροτονίας του εις Επίσκοπο και ο ίδιος πρόσφερε στους πιστούς ένα βιβλίο με περιεχόμενο την Ακολουθία της Θείας Μετάληψης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε: «Εορτάζουμε σήμερα μία από τις μεγαλύτερες, αγιότερες και ηρωικότερες μορφές της Εκκλησίας μας, τον ιερέα Άγιο Χαράλαμπο που έζησε 105 χρόνια και μαρτύρησε τον 2ο αιώνα με τους σκληρούς διωγμούς του Σεβήρου στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας.

Ο άγιος αγωνίστηκε τον καλόν αγώνα της πίστεως, ήθλησεν ως γενναιότατος αθλητής παρά την γεροντική του ηλικία, υπήρξε θαρραλέος ομολογητής της χριστιανικής διδασκαλίας, ιερεύς άψογος, ακέραιος, ευλαβής, άγιος, στύλος ακλόνητος της Εκκλησίας, υπόδειγμα για όλους μας και ιδιαίτερα για τους ιερείς.

Επεσφράγισε την αγία του βιοτή με το μαρτύριο και έλαβε τον στέφανον της δόξης. Είναι πράγματι ο άγιος Χαραλάμπος ή Χαραλάμπης μία αφθαρτοστεφανωμένη αγία μορφή. Και ο Θεός του έδωκε και πλουσία την χάρι να επιτελεί θαύματα και είναι αυτά πολλά και συγκλονιστικά, όπως εκείνο κοντά μας στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στα Φιλιατρά το 1943, όπου ο άγιος διέσωσε την πόλη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων