03/07/2019 03/07/2019 Την έδρα της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης μάνης κ. Χρυσόστομος όπου και έγινε ασμένως δεκτός από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιωήλ (καταγόμενος από το Νύφι της Μάνης), κατόπιν της πρόσκλησης του είχε και συλλειτούργησε μαζί του στον Καθεδρικό Ναό Εδέσσης στην τοπική εορτή των Αγίων Αναργύρων (1/7), μαζί και με...
03 Ιουλίου, 2019 - 21:32

Επίσκεψη στην Έδεσσα από τον Μητροπολίτη Μάνης

Διαδώστε:
Επίσκεψη στην Έδεσσα από τον Μητροπολίτη Μάνης

Την έδρα της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης μάνης κ. Χρυσόστομος όπου και έγινε ασμένως δεκτός από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιωήλ (καταγόμενος από το Νύφι της Μάνης), κατόπιν της πρόσκλησης του είχε και συλλειτούργησε μαζί του στον Καθεδρικό Ναό Εδέσσης στην τοπική εορτή των Αγίων Αναργύρων (1/7), μαζί και με τον Θεοφ. Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, Ηγούμενο της Ι.Μονής Βλατάδων. Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στη θεολογική σημασία της παρουσίας των αγίων και την αξία που έχει τούτο το γεγονός.

Την προηγούμενη ημέρα (30/6) ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον εορτάζοντα Ι.Ναό των Αγίων Αποστόλων στη Πέλλα και μίλησε με θέμα: ‘’Οι Άγιοι Απόστολοι, ως οι δώδεκα θεμέλιοι λίθοι της Εκκλησίας’’. Στη συνέχεια ο Σεβ. επισκέφθηκε το θαυμάσιο αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, όπου ξεναγήθηκε στα καταπληκτικά και μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα της Μακεδονίας, ακλόνητο ιστορικό δεδομένο της απόδειξης της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Επίσης, ο Σεβ. μετέβη και στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, είδε τους υπέροχους εκεί χώρους και συνεχάρη τον δραστήριο προϊστάμενο του Ι.Ναού και του Κέντρου π. Ιωάννη Σπυρίδη. Ακόμη έκανε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου του Γρηγορίου Παλαμά, στα Κουφάλια, όπου συνεχάρη την μοναστική αδελφότητα για το αξιόλογο έργο της.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε και την 2η Μεραρχία Πεζικού, όπου εγένετο δεκτός με πολλή χαρά από τον Διοικητή της Μεραρχίας, Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο (καταγόμενο εκ Μάνης), τους αξιωματικούς και τους οπλίτες και αφού έτυχε της δέουσας ενημέρωσης, μίλησε με δύναμη λόγου στην αίθουσα ομιλιών της Μεραρχίας με θέμα: ‘’Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια’’. Δεν παρέλειψε ο Μητροπολίτης Μάνης να θαυμάσει και τους καταρράκτες της Έδεσσας.

Για τις φωτογραφίες πατήστε εδώ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων