18/04/2023 18/04/2023 Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στο λοφίσκο κοντά στο Γύθειο, όπου βρίσκεται το παρεκκλήσιο των νεοφανών (1959) και θαυμαυουργών Αγίων ηγουμένου Ραφαήλ, διακόνου Νικολάου και της δωδεκάχρονης νεάνιδος Ειρήνης θυγατρός του προεστού του χωρίου Θερμής Λέσβου και τέλεσε τον πανηγυρικό αναστάσιμο εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο. Οι ιερείς κοντά του ήσαν οι...
18 Απριλίου, 2023 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2023 - 12:28

Εσπερινός για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στο Γύθειο

Διαδώστε:
Εσπερινός για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στο Γύθειο

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στο λοφίσκο κοντά στο Γύθειο, όπου βρίσκεται το παρεκκλήσιο των νεοφανών (1959) και θαυμαυουργών Αγίων ηγουμένου Ραφαήλ, διακόνου Νικολάου και της δωδεκάχρονης νεάνιδος Ειρήνης θυγατρός του προεστού του χωρίου Θερμής Λέσβου και τέλεσε τον πανηγυρικό αναστάσιμο εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο.

Οι ιερείς κοντά του ήσαν οι πρωτοπρ. Στέφανος Ταβουλάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Μάνης και πρεσβ. Κωνσταντίνος Μαυρικάκης. Κτίτωρ του παρεκκλησίου αυτού είναι ο κ. Παναγιώτης Τζινάκος, ο οποίος παρευρέθη συγκινημένος.

Ανάμεσα στους πιστούς παρέστη ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός. Στο αναλόγιο έψαλε ο πρωτοψάλτης και καθηγητής της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης κ. Ανάργυρος Δερδελάκος.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων