15/03/2022 15/03/2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Γυθείου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, το Κ/Φ «ΝΑΥΜΑΧΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το πλοίο και έγινε δεκτός από τον κυβερνήτη του, Πλωτάρχη (Π.Ν.) Γ. Ρόκα, του αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, όπου και τους ευλόγησε, τους συνεχάρη για την...
15 Μαρτίου, 2022 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 11:38

Εθιμοτυπική επίσκεψη Μητροπολίτη Μάνης στο πολεμικό πλοίο «ΝΑΥΜΑΧΟΣ»

Διαδώστε:
Εθιμοτυπική επίσκεψη Μητροπολίτη Μάνης στο πολεμικό πλοίο «ΝΑΥΜΑΧΟΣ»

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Γυθείου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, το Κ/Φ «ΝΑΥΜΑΧΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το πλοίο και έγινε δεκτός από τον κυβερνήτη του, Πλωτάρχη (Π.Ν.) Γ. Ρόκα, του αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, όπου και τους ευλόγησε, τους συνεχάρη για την αφοσίωσή τους στο καθήκον και τους μίλησε με λόγους υπέρ της πίστεως στο Θεό και αγάπης προς την πατρίδα, όπως αυτά τα ιδανικά απεικονίζονται και στο θυρεό του πλοίου με την παράσταση σταυρός και ξίφος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Κυβερνήτη μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και το βιβλίο του «Η προσφορά της Εκκλησίας κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» και δέχθηκε από τον Πλωτάρχη Γ. Ρόκα τον θυρεό του πλοίου.

Στην επίσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής αρχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων