04/05/2019 04/05/2019 Την Ζωοδόχο Πηγή, εορτή καθιερωμένη από τα βυζαντινά χρόνια, εόρτασαν και στη Μάνη, την Παρασκευή της Διακαινησίμου. Ο νούς όλων πέταξε στην Κωνσταντινούπολη, στην περίφημη Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί και στα μισοτηγανισμένα ψάρια του καλόγερου κατά τον περίφημο θρύλο. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη την μεν παραμονή της εορτής στον μικρό ναό της Ζωοδόχου Πηγής...
04 Μαΐου, 2019 - 18:35

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Μάνη

Διαδώστε:
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Μάνη

Την Ζωοδόχο Πηγή, εορτή καθιερωμένη από τα βυζαντινά χρόνια, εόρτασαν και στη Μάνη, την Παρασκευή της Διακαινησίμου.

Ο νούς όλων πέταξε στην Κωνσταντινούπολη, στην περίφημη Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί και στα μισοτηγανισμένα ψάρια του καλόγερου κατά τον περίφημο θρύλο.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη την μεν παραμονή της εορτής στον μικρό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Μαυροβούνι Γυθείου και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, ο οποίος μάλιστα τελέσθηκε στο προαύλιο του ναού και κήρυξε το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα βρέθηκε στη Δυτική Μάνη στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Βέργα, που όπως οι ντόπιοι αποκαλούν τον ναό ”Αγιασώ”.

Εκεί με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και μάλιστα από την γειτονική Καλαμάτα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, έκανε την λιτανεία της εικόνας και κήρυξε το θείο λόγο μιλώντας για τη Ζωή που γέννησε η Παναγία, δηλαδή για το Χριστό που είναι η ”οδός, η αλήθεια και η ζωή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων