12/08/2022 12/08/2022 Στο ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος στη Βέργα Αβίας μετέβησαν, οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ με την εορτή και της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το 1716, χθες το απόγευμα. Οι Σεβασμιώτατοι τέλεσαν την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Τους ωραιότατους ύμνους του Παρακλητικού...
12 Αυγούστου, 2022 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2022 - 17:48

Η Παράκληση της Παναγίας στον Άγιο Σπυρίδωνα Βέργας

Διαδώστε:
Η Παράκληση της Παναγίας στον Άγιο Σπυρίδωνα Βέργας

Στο ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος στη Βέργα Αβίας μετέβησαν, οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ με την εορτή και της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το 1716, χθες το απόγευμα.

Οι Σεβασμιώτατοι τέλεσαν την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Τους ωραιότατους ύμνους του Παρακλητικού Κανόνα απέδωσε θαυμάσια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τον δε θείο λόγο κήρυξε ο επιχώριος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Ο εν λόγω ναός τυγχάνει της όλης μέριμνας της κυρίας Κατερίνας Καρούσου θυγατρός του αειμνήστου μεγάλου αγιογράφου και ζωγράφου Γιάννη Καρούσου (†2013).

Μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε μία ωραία συναυλία και αξιόλογη περιήγηση στην Αρχειοθήκη Καρούσου. Τον Παρακλητικό Κανόνα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων