28/07/2019 28/07/2019 Από το ωραίο, μικρό και παραλιακό χωριό Κοκκάλα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με τα λευκά βότσαλα και τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, ξεκίνησε το Πρόγραμμα που εφαρμόζει κατ’ αυτάς ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, με τίτλο “ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ”. Μετά την Θεία Λειτουργία, όπου τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον εκεί Ι.Ναό του...
28 Ιουλίου, 2019 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2019 - 16:29

“Κάθε σπίτι και εικόνα” στη Μητρ. Μάνης

Διαδώστε:
“Κάθε σπίτι και εικόνα” στη Μητρ. Μάνης

Από το ωραίο, μικρό και παραλιακό χωριό Κοκκάλα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με τα λευκά βότσαλα και τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, ξεκίνησε το Πρόγραμμα που εφαρμόζει κατ’ αυτάς ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, με τίτλο “ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ”.

Μετά την Θεία Λειτουργία, όπου τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον εκεί Ι.Ναό του Αγ. Γεωργίου, σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, συμπαριστούμενος από τον αρχιμ. Νήφωνα Καρολεμέα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον πρεσβ. π. Δικαίο Δικαιούλια, εφημέριο του ως άνω Ι.Ναού και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη, στο θείο κήρυγμά του ο Σεβ., αφού ανεφέρθη στην αξία του οικογενειακού θεσμού και στην ανάγκη διατήρησης της συνοχής της, υπογράμμισε οτι μόνο η θεμελίωση στη θεία διδασκαλία του Χριστού μπορεί να είναι το αρραγές θεμέλιο για μια αρίστη οικογένεια. Έτσι κάθε σπιτικό αξίζει και πρέπει να έχει το εικονοστάσι με άγιες εικόνες.

Και κατέληξε ο Σεβ. “ Σας προσφέρω λοιπόν, από μια εικόνα για τον καθένα σας, για να την έχετε στο σπίτι σας προς βοήθεια, προσευχή και προστασία”.

Οι εκκλησιαζόμενοι δέχθηκαν με πολλή χαρά την εικόνα και ευχαρίστησαν τον Σεβ. για την προσφορά του αυτή.

Το πρόγραμμα “ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ” συνεχίζεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων