07/01/2022 07/01/2022 Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού των Υδάτων, υπό του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιωμένου από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Γεωργίου Γυθείου αρχιμ. Νήφωνα Καρολεμέα και τον πρωτοπρ. Παναγιώτη Αρφάνη, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Χριστού στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης στο Γύθειο. Σύμφωνα με το καθιερωμένο Τυπικό της...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 21:56

Μάνης για Θεοφάνεια: Είθε να λάβουμε πνεύμα σοφίας, πνεύμα συνέσεως, πνεύμα φόβου Θεού

Διαδώστε:
Μάνης για Θεοφάνεια: Είθε να λάβουμε πνεύμα σοφίας, πνεύμα συνέσεως, πνεύμα φόβου Θεού

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού των Υδάτων, υπό του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιωμένου από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Γεωργίου Γυθείου αρχιμ. Νήφωνα Καρολεμέα και τον πρωτοπρ. Παναγιώτη Αρφάνη, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Χριστού στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης στο Γύθειο.

Σύμφωνα με το καθιερωμένο Τυπικό της Εκκλησίας και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων ο Σεβασμιώτατος αγίασε την θάλασσα με τον Τίμιο Σταυρό, και ευχήθηκε: «Είθε να λάβουμε, όπως λέγει το πρώτο τροπάριο του Αγιασμού, πνεύμα σοφίας, πνεύμα συνέσεως, πνεύμα φόβου Θεού. Χρόνια πολλά σ’ όλους».

Παρέστησαν o Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Υποδιοικήτρια του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμος Β’ κα Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Τον Σταυρό ανέσυρε από τα ύδατα ο μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος.

Όλοι όσοι «βούτηξαν» στη θάλασσα γεμάτοι χριστιανική πίστη, θάρρος και ενθουσιασμό έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο διευθέτησαν κατ’ άριστο τρόπο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την τελετή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων