23/01/2022 23/01/2022 Στο ιερό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Επισκοπείο λειτούργησε σήμερα Κυριακή 23/1/22 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Με αφορμή τη θεραπεία  του τυφλού της Ιεριχούς από τον Χριστό και τη φράση της ευαγγελικής περικοπής «καὶ παραχρῆμα ἀνέβλεψε, καὶ ἠκολούθει τὸν Κύριον δοξάζων τὸν Θεὸν καὶ πᾶς λαὸς ἰδὼν ἔδωκεν αἶνον τῷ Θεὼ»...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 12:55

Μάνης: «Κάθε μέρα να λέμε: «Δόξα σοι ὁ Θεός»

Διαδώστε:
Μάνης: «Κάθε μέρα να λέμε: «Δόξα σοι ὁ Θεός»

Στο ιερό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Επισκοπείο λειτούργησε σήμερα Κυριακή 23/1/22 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Με αφορμή τη θεραπεία  του τυφλού της Ιεριχούς από τον Χριστό και τη φράση της ευαγγελικής περικοπής «καὶ παραχρῆμα ἀνέβλεψε, καὶ ἠκολούθει τὸν Κύριον δοξάζων τὸν Θεὸν καὶ πᾶς λαὸς ἰδὼν ἔδωκεν αἶνον τῷ Θεὼ» (Λουκ. 18,43) ο Σεβασμιώτατος είπε στο κήρυγμά του ότι «οφείλουμε κάθε μέρα για ό,τι μας προσφέρει ο Πανάγαθος Θεός να τον δοξάζουμε. Μέσα από τα βάθη της ψυχής μας και στα χείλη μας να ανεβαίνει το: «Δόξα σοι ὁ Θεός». Αυτό είναι η σφραγίδα της χριστιανικής μας ιδιότητας και στέφανος ευγνωμοσύνης. Ο Θεός μιλάει και άνθρωπος ευχαριστεί και δοξολογεί».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων