02/02/2022 02/02/2022 Το μήνυμά του για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου εξέδωσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Μεταξύ άλλων, τόνισε: “Ας πλησιάσουμε τον Κύριον μας με ακλόνητη πίστη, βαθιά ευλάβεια και άγιο φόβο. Τότε θα βιώσουμε μέσα μας γλυκύτητα της παρουσίας Του και την ύψωση και υπερύψωση σε θεία δόξα και τιμή”. Μερικά αποσπάσματα από...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 15:47

Μάνης Χρυσόστομος: «Ας πλησιάσουμε τον Κύριο με ακλόνητη πίστη, ευλάβεια και άγιο φόβο»

Διαδώστε:
Μάνης Χρυσόστομος: «Ας πλησιάσουμε τον Κύριο με ακλόνητη πίστη, ευλάβεια και άγιο φόβο»

Το μήνυμά του για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου εξέδωσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Μεταξύ άλλων, τόνισε: “Ας πλησιάσουμε τον Κύριον μας με ακλόνητη πίστη, βαθιά ευλάβεια και άγιο φόβο. Τότε θα βιώσουμε μέσα μας γλυκύτητα της παρουσίας Του και την ύψωση και υπερύψωση σε θεία δόξα και τιμή”.

Μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Σεβασμιωτάτου είναι: “Αξίζει να προσέξουμε τρεις αναφορές, πολύ διδακτικές:
Πρώτον, η μετάβαση της Θεοτόκου της Αειπαρθένου Μαρίας στα Ιεροσόλυμα για να αφιερώσει το Παιδίον στο Ναό του Θεού αποτελεί βαθύτατο συμβολισμό και αιώνιο δίδαγμα για τις μητέρες όλου του κόσμου, και ιδιαίτερα για τις χριστιανές μητέρες.
Δεύτερον, ο γέρων Συμεών, ο παππούς αυτός, ο ευλαβής και δίκαιος που περίμενε τον Χριστό για να φέρει την λύτρωση και την παρηγοριά στο λαό, αποτελεί ένα σεμνό υπόδειγμα.
Τρίτον, το πρόσωπο της προφήτιδος της χήρας εκείνης γυναίκας της Άννας. Δεν αγανακτούσε, δεν στεναχωριόταν, δεν είχε ραθυμία στη ζωή της αλλά την χηρεία της την πρόσφερε στο Θεό και την τιμούσε με εγκαρτέρηση και υπομονή. Και στις τρεις περιπτώσεις με την υποδοχή του Χριστού καταδεικνύεται το ιερό τρίπτυχο: Πίστη, ευλάβεια, φόβος Θεού”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων