24/04/2022 24/04/2022 Με την παρουσία του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ τελέσθηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως και ακούσθηκε το «Χριστός Ανέστη» στην πλατεία του Γυθείου παρουσία των αρχών και χιλιάδων πιστών χριστιανών. ” Ο Αναστάς Κύριος μας δίνει την πραγματική χαρά στις καρδιές μας, όταν είμεθα και εμείς ενωμένοι μαζί Του”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο...
24 Απριλίου, 2022 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 17:49

Μάνης Χρυσόστομος: Μη λησμονούμε ότι γίναμε «υιοί του Θεού» μέσω της Ανάστασης του Σωτήρος

Διαδώστε:
Μάνης Χρυσόστομος: Μη λησμονούμε ότι γίναμε «υιοί του Θεού» μέσω της Ανάστασης του Σωτήρος

Με την παρουσία του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ τελέσθηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως και ακούσθηκε το «Χριστός Ανέστη» στην πλατεία του Γυθείου παρουσία των αρχών και χιλιάδων πιστών χριστιανών. ” Ο Αναστάς Κύριος μας δίνει την πραγματική χαρά στις καρδιές μας, όταν είμεθα και εμείς ενωμένοι μαζί Του”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο μήνυμά του για το Πάσχα 2022.

Στη συνέχεια ακολούθησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου η Αρχιερατική Πασχαλινή Θεία Λειτουργία, στην οποία και παρέμεινε πολύς κόσμος διά να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς, αρχιμ. π. Νήφων Καρολεμέας ανέγνωσε το Πασχαλινό Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Προς άπαντα τον ευαγή Ιερόν Κλήρον

και τον ευσεβή λαόν

της καθ’ Ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Ιδού σήμερον «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί Πάσχα, Κυρίου Πάσχα». Η υπόσχεση του Θεανθρώπου Κυρίου μας, του Ιησού Χριστού «μετά τρεις ημέρας εγείρομαι», έγινε πραγματικότητα. «Ηγέρθη ο Κύριος, καθώς είπε» (Ματθ. 28, 6). Ο Εσταυρωμένος «εξηγέρθη του τάφου, ως ο υπνών» θανατώσας τον θάνατον.

Ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών και η Ανάστασή Του είναι η θεμελιώδης αλήθεια της Πίστεώς μας, το μέγιστο θαύμα, που επισφραγίζει και δικαιώνει όλο το έργο της θείας ενανθρωπήσεως. Χωρίς δε την Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε τίποτα. Λέγει ο Απ. Παύλος: «Ει Χριστός ουκ εγήγερται κενόν άρα το κήρυγμα ημών, κενή δε και η πίστις ημών» (Α’ Κορ. 15, 14).

Έτσι ο Χριστός με τον θρίαμβό Του αυτό, μας χάρισε πλούσιες και μεγάλες δωρεές.

Μας ευεργέτησε με το άγιο Φως Του, γιατί με την Ανάσταση του Χριστού διελύθη το σκότος της αμαρτίας. Ο Φωτοδότης Κύριος, «αύθις εκ του τάφου ωραίος Δικαιοσύνης ημίν έλαμψεν ήλιος». Όλα τώρα είναι λουσμένα στο φως. «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια». Και όλα μας προσκαλούν: «Δεύτε λάβετε φως». Γι’ αυτό και η βιοτή μας καθίσταται πλέον με την ελεύθερη διάθεσή μας φωτεινή και λαμπροφόρος και εν Χριστώ.

Άλλη μεγάλη δωρεά Του είναι η χαρά. «Χαίρετε», όπως λέγει το Ευαγγέλιο, ήταν η πρώτη λέξη, την οποία άκουσαν από το αψευδές στόμα του Αναστάντος Χριστού, οι Μυροφόρες. Αλλά και οι μαθητές εκεί, στο υπερώον της Ιερουσαλήμ «εχάρησαν ιδόντες τον Κύριον» (Ιω. κ’ 20). Ο Αναστάς Κύριος, λοιπόν, μας δίνει την πραγματική χαρά στις καρδιές μας, όταν είμεθα και εμείς ενωμένοι μαζί Του.

Έπειτα, όταν φοβήθηκαν οι συνηγμένοι μαθητές του Χριστού, με την εμφάνισή Του, ο Αναστάς Κύριος, τους καθησύχασε λέγοντάς τους: «Ειρήνη υμίν». Σας δίνω την ειρήνη την αληθινή, την δική μου, και όχι την επιφανειακή του ματαίου τούτου κόσμου. Σας προσφέρω μας λέγει ο Χριστός την ειρήνη που διώχνει την έχθρα, την μελαγχολία, την ταραχή. «Μη λοιπόν, ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω» (Ιω. ιδ’, 27). «Εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιω. ιστ’, 33). Ο Χριστός δίνει την ουράνια ειρήνη, που τόσο ανάγκη την επιζητούμε σήμερα με τις ακοές πολέμων.

Δωρεά ανεκτίμητη είναι και η ζωή που μας χάρισε. Ψάλλουμε πολύ χαρακτηριστικά: «Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, άδου την καθαίρεσιν». Ο Χριστός κατανίκησε τον Άδη, τον θάνατο. Είναι θριαμβευτής του Άδου, καθ’ ότι εξήλθε από το «καινόν μνημείον» και ελευθέρωσε τον άνθρωπο από την δουλεία και αιχμαλωσία του θανάτου. «Που σου, θάνατε, το κέντρον; που σου άδη, το νίκος. Ανέστη Χριστός και συ καταβέβλησαι… Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται. Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος», αναφωνεί ο Ιερός Χρυσόστομος.

Ο Χριστός είναι ζωή και η ανάστασις και ούτω «ώσπερ εν τω Αδάμ πάντες αποθνήσκουσιν, ούτω και εν τω Χριστώ πάντες ζωοποιηθήσονται», θα γράψει ο Απ. Παύλος (Α’ Κορ. ιε’, 22). Λοιπόν και εμείς θα αναστηθούμε και θα ζήσουμε αιωνίως.

Και ακόμη, μεγάλη δωρεά είναι η Εκκλησία Του. Ο Αναστάς Κύριος είναι πάντοτε «μεθ’ ημών» διά της Εκκλησίας Του, ως ο Καλός Ποιμήν, ο δούς την ψυχήν Αυτού υπέρ των προβάτων και ο Οποίος επιζεί εν τω προσώπω των διαδόχων των Αποστόλων και διά των ιερών Μυστηρίων. Είναι παρών στην Εκκλησία Του, διά του Πνεύματος της Αληθείας και της δυνάμεως, το οποίο αδιαλείπτως την ενισχύει και την προασπίζει.

Μη λησμονούμε, συνεπώς, ότι γίναμε «υιοί του Θεού» διά της Αναστάσεως του Σωτήρος ημών, ως μας βεβαιοί ο Χριστός, λέγων, «υιοί εστέ, της αναστάσεως υιοί όντες (Λουκ. 20, 39), αρκεί να κρατήσουμε την πίστη μας.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Εορτάζουμε το Άγιον Πάσχα.

Εορτάζουμε Χριστού την Ανάστασιν.

Δοξολογήσατε και ευχαριστήσατε τον Αναστάντα Κύριον μας για τις ανεκτίμητες δωρεές και ευεργεσίες Του. Πανηγυρίσατε μ’ όλη σας την ψυχή το: «Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη!

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Γ’

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων