03/02/2019 03/02/2019 Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στη Μητρόπολη Μάνης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως: Με πάσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στο Γύθειο η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, πολιούχου της πόλεως. Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Επισκοπείου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων...
03 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:34

Μητρ.Αιτωλίας: “Mόνο κοντά στο Χριστό βρίσκουμε την αληθινή χαρά”

Διαδώστε:
Μητρ.Αιτωλίας: “Mόνο κοντά στο Χριστό βρίσκουμε την αληθινή χαρά”

Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στη Μητρόπολη Μάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

Με πάσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στο Γύθειο η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, πολιούχου της πόλεως.

Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Επισκοπείου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υπογραμμίζοντας την έννοια της ελπίδος που φέρνει ο Χριστός στη ζωή μας.

Πρό της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους νικητές των μαθητικών διαγωνισμών Έκθεσης με θέμα ” Τί σου κάνει εντύπωση από το βίο των Τριών Ιεραρχών” και Ζωγραφικής με θέμα ”Ο τόπος μου, η Μάνη”, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη μας, με τη συμμετοχή μαθητών/τριων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από όλη τη Μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Το παρόν στην ακολουθία του Εσπερινού έδωσαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Εισαγγελείς Γυθείου, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Γυθείου κ. Νταής, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Κρητικός, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Την κυριώνυμο ημέρα, στην Ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ερμηνεύοντας το νόημα της Δεσποτικής και Θεομητορικής αυτής εορτής, τονίζοντας οτι μόνο κοντά στο Χριστό και με τον Χριστό βρίσκουμε την αληθινή χαρά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας, στους δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη δέηση και στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ επισφράγισε την εόρτια σύναξη με ακραιφνώς θεολογικό και πατριωτικό λόγο, ενθουσιάζοντας τα πλήθη των πιστών. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κατέληξε, το σύντομο χαιρετισμό του, με την προτροπή: Μη πτοείσθε. Κρατήσατε χριστιανική πίστη και αγάπη προς την πατρίδα.

Στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Γυθείου, όπου πραγματοποιήθηκε η απόλυση. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό προς πρσκύνηση από τους πιστούς έως το πρωί της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου.

Τους ύμνους των ιερών ακολουθιών απέδωσε ο βυζαντινός χορός ”Μελωδοί”, υπό τη χοραρχία του κ. Νικολάου Ταπραντζή.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Γρηγοράκος, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Εισαγγελέας Γυθείου κ. Πασαλίδης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Γυθείου κ. Νταής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Φιλιππάκος, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, οι Διοικητές των Α.Τ. Γυθείου και Αρεόπολης κ.κ. Κρητικός και Βασιλάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, η πρ. Βουλευτής Λακωνίας κα Πατριανάκου, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πλήθη πιστών απ’ όλη τη Μάνη και από την Αθήνα, ανάμεσα τους και ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ”ΟΝΗΣΙΜΟΣ”.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ, αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης και το Σώμα Απόδοσης Τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων