12/12/2023 12/12/2023 Προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης, στα πλαίσια της ημέρας αφιερωμένης στην πατρίδα, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήλθε σήμερα στην Αρεόπολη Μάνης. Συμμετείχε στην Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, στην επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και στην κατάθεση δάφνινου στεφανιού. Ο...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 17:42

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Μάνη – Μαθητές έδωσαν συμβολικά στον Αρχηγό την σημαία της Μάνης με το σύνθημα «Νίκη ή θάνατος»

Διαδώστε:
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Μάνη – Μαθητές έδωσαν συμβολικά στον Αρχηγό την σημαία της Μάνης με το σύνθημα «Νίκη ή θάνατος»

Προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης, στα πλαίσια της ημέρας αφιερωμένης στην πατρίδα, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήλθε σήμερα στην Αρεόπολη Μάνης. Συμμετείχε στην Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, στην επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και στην κατάθεση δάφνινου στεφανιού.

Ο Στρατηγός μίλησε στη μαθητιώσα νεολαία στο κλειστό Γυμναστήριο με θέμα: «Το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων». Παρευρέθησαν περί τα 500 παιδιά από διάφορα Σχολεία της περιοχής.

Τον υψηλό προσκεκλημένο προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος και του απένειμε το μετάλλιο της Μητρόπολης. Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αν. Μάνης μετά την δική του προσφώνηση του προσέφερε τοπικά δώρα, ενώ αντιπροσωπεία μαθητών -τριών έδωκε συμβολικά στον Αρχηγό την Σημαία της Μάνης με το σύνθημα «Νίκη ή θάνατος».

Παρακάτω παραθέτουμε την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου:

«Στρατηγέ,

Ως ευ παρέστητε!

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία σας σήμερα εδώ στην Μάνη, ανάμεσα στη νέα γενιά, την εκλεκτή και αγαπητή μαθητιώσα νεολαία.

Ευρίσκεσθε εδώ όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση το 1821 με τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Ευρίσκεσθε εδώ στην ιστορική, ηρωική και αδούλωτη Μάνη.

Εδώ όπου γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν ήρωες της πατρίδος μας και οφείλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ουδέποτε τους λησμονούμε αλλά τους τιμούμε ευσεβάστως και δεόντως.

Και τούτος ο τόπος, ως κοιτίδα στρατιωτικών, ως καλώς γνωρίζετε, έχει δώσει και εξακολουθεί να δίδει πολλούς στρατιωτικούς, άνδρες και γυναίκες και στα τρία όπλα της πατρίδος μας.

Στρατηγέ,

Ιδού ενώπιόν σας η νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα Ελληνόπουλα, γεμάτα όνειρα, ιδανικά, πόθους, ελπίδες, με υψηλούς και ωραίους στόχους για τη ζωή τους.

Και όπως κάποτε ο Κολοκοτρώνης ενεψύχωσε την νεολαία από τον λόφο της Πνύκας, έτσι και σήμερα τα παιδιά αυτά περιμένουν να σας ακούσουν, Εσάς, τον Στρατηγό, τον Αρχηγό των ενδόξων Ελληνικών Δυνάμεων. Ναί, αναμένουμε, σήμερα, όλοι μας, τον έμψυχον, τον γενναίον, τον φιλόπατρι λόγο σας. Το θέμα σας: «Το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» το αισθανόμεθα και το επιζητούμε. Αλλά όταν το διακηρύττει ένας Στρατηγός έχει βαρύνουσα αξία και σημασία.

Δεν είμαστε πλασμένοι για τα χαμηλά, αλλά για τα υψηλά, ως άλλοι υψιπέτες αετοί. Μέσα μας ρέει αίμα ηρώων και αγίων.

Με αυτές τις σκέψεις, η Ιερά Μητρόπολις και ο πιστός και φιλόπατρις λαός και πάλιν σας εκφράζουμε το «καλώς ορίσατε» και με αισθήματα τιμής προς τα παράσημά σας, Στρατηγέ μας, ο λόγος τώρα ανήκει σε Εσάς. Η νέα γενιά ενώπιόν Σας».

   

Ὁ Ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ στή Μάνη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων