15/07/2020 15/07/2020 Στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγ. Ιεροθέου Μεγάρων (11ος αι.) μετέβη την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, προσκύνησε την αγία κάρα του πρώτου Επισκόπου Αθηνών, Αγίου Ιεροθέου και κήρυξε τον θείο λόγο, κατόπιν της κανονικής αδείας και ευλογίας του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και...
15 Ιουλίου, 2020 - 18:33
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 18:23

Ο δεσπότης επέστρεψε στο Μοναστήρι που βαπτίστηκε

Διαδώστε:
Ο δεσπότης επέστρεψε στο Μοναστήρι που βαπτίστηκε

Στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγ. Ιεροθέου Μεγάρων (11ος αι.) μετέβη την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, προσκύνησε την αγία κάρα του πρώτου Επισκόπου Αθηνών, Αγίου Ιεροθέου και κήρυξε τον θείο λόγο, κατόπιν της κανονικής αδείας και ευλογίας του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Ειδικότερα, στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Μάνης αφού ανεφέρθη πρώτα, στην θεολογική αξία και σημασία του Ιερού Βαπτίσματος, επειδή ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος βαπτίστηκε στην εν λόγω Ι. Μονή και αυτή ήταν η αφορμή της μεταβάσεώς του, οφειλετικώς στη Μονή, κατόπιν, μίλησε για την έννοια της αγιότητος συνδυάζοντας την αγία βιοτή του Αγίου Ιεράρχου Ιεροθέου του 1ου αιώνα και του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου του 21ου αιώνα, του οποίου εορταζόταν η μνήμη του (12/7). Υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία είναι το εργαστήριον της αγιότητος και κάθε εποχή έχει τους αγίους της». Αυτό σημαίνει, είπε κατακλείοντας το θείο κήρυγμα, ότι «το Συναξάρι της Εκκλησίας παραμένει ανοικτό. Δεν έχει κλείσει. Η θεία πρόσκληση είναι αδιάκοπη και συνεχής. Ισχύει το «ἅγιοι γίνεσθε» (Α’ Πετρ. 1,16) και στον ταραχώδη αιώνα μας».

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με χαρά από την Καθηγουμένη της Ι.Μονής, Ισιδώρα μοναχή, στο Αρχονταρίκι της Μονής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την μοναστική αδελφότητα και να θαυμάσει τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά της Μονής.

Στη Θ. Λειτουργία, παρευρέθη ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, αντιστράτηγος ε.α., η Αντιδήμαρχος κα Ελ. Ρήγα, ο καθηγητής της Θεολογίας, Δρ. κ. Αλέξης Ορφανός και πολλοί συγγενείς του Σεβ. ένεκεν καταγωγής του κατά σάρκα πατρός του εκ Μεγάρων.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων