07/08/2023 07/08/2023 Στο Επισκοπείο Μάνης (Γύθειο) όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάστηκε η Δεσποτική αυτή εορτή του Χριστού, με προεξάρχοντα, λειτουργούνται και κηρύττοντα στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θ. Λειτουργία τον Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο, Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την συμμετοχή του Μητροπολίτου Μάνης...
07 Αυγούστου, 2023 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 11:27

Ο Κρήνης Κύριλλος στην εορτή της Μεταμορφώσεως στο Επισκοπείο Μάνης

Διαδώστε:
Ο Κρήνης Κύριλλος στην εορτή της Μεταμορφώσεως στο Επισκοπείο Μάνης

Στο Επισκοπείο Μάνης (Γύθειο) όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάστηκε η Δεσποτική αυτή εορτή του Χριστού, με προεξάρχοντα, λειτουργούνται και κηρύττοντα στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θ. Λειτουργία τον Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο, Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την συμμετοχή του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το καθιερωμένο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Γυθείου και Οιτύλου κυρού Σωτηρίου (+1996).

Επίσης ευλογήθηκαν οι άρτοι της Αρτοκλασίας τους οποίους πρόσφερε η εορτάζουσα γερόντισσα της Ι.Μ. Αγ. Πάντων Γυθείου, μοναχή Χριστονύμφη, ως και τέλος τα σταφύλια κατά το εκκλησιαστικό έθιμο.

Στο αναλόγιο διακόνησαν οι Ανάργυρος Δερδελάκος και Πέτρος Καλαποθαράκος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων