23/11/2022 23/11/2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατόπιν πρόσκλησης του παραγωγού της ταινίας «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κ. Κώστα Λαμπρόπουλου, μετέβη χθες 22-11-2022 στα Μουντανίστικα Μέσα Μάνης, κάνοντας μία ενδιαφέρουσα συνομιλία μ’ όλους τους παράγοντες του «γυρίσματος» της ταινίας. Ο Σεβασμιώτατος στη συγκέντρωση των καλλιτεχνών και όλων των τεχνικών μίλησε για την αξιόλογη νουβέλα αυτή...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 13:46

Ο Μάνης κοντά στους καλλιτέχνες της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

Διαδώστε:
Ο Μάνης κοντά στους καλλιτέχνες της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατόπιν πρόσκλησης του παραγωγού της ταινίας «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κ. Κώστα Λαμπρόπουλου, μετέβη χθες 22-11-2022 στα Μουντανίστικα Μέσα Μάνης, κάνοντας μία ενδιαφέρουσα συνομιλία μ’ όλους τους παράγοντες του «γυρίσματος» της ταινίας.

Ο Σεβασμιώτατος στη συγκέντρωση των καλλιτεχνών και όλων των τεχνικών μίλησε για την αξιόλογη νουβέλα αυτή του Παπαδιαμάντη, υπογραμμίζοντας, ότι στο ψυχογραφικό αυτό αφήγημα, υπάρχουν αξιόλογα σημεία προβληματισμού και διδαχής.

Ειδικότερα, ερμήνευσε την φράση του διηγήματος «καιρός μετανοίας πλέον» καταλήγοντας πάλιν με την παπαδιαμάντεια ρήση ότι ζούμε γενικότερα «μεταξύ θείας και ανθρωπίνης δικαιοσύνης», όπως σ’ αυτή την θέση πέθανε και το κεντρικό πρόσωπο του διηγήματος, η Φραγκογιαννού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σ’ όλους τους παράγοντες της δημιουργίας της εν λόγω κινηματογραφικής ταινίας από ένα Προσευχητάριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων