27/08/2021 27/08/2021 Με την κανονική άδεια και ευλογία του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στο Λαύριο Αττικής. Ο Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Μάνης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τους εκεί Μανιάτες, απογόνους εκείνων, που είχαν μεταβεί με τις οικογένειές τους και εργάζονταν στα μεταλλεία. Μάλιστα, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό...
27 Αυγούστου, 2021 - 20:14

Ο Μάνης στο Λαύριο για τον Άγιο Φανούριο

Διαδώστε:
Ο Μάνης στο Λαύριο για τον Άγιο Φανούριο

Με την κανονική άδεια και ευλογία του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στο Λαύριο Αττικής.

Ο Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Μάνης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τους εκεί Μανιάτες, απογόνους εκείνων, που είχαν μεταβεί με τις οικογένειές τους και εργάζονταν στα μεταλλεία. Μάλιστα, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα για την γιορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Ο Άγιος εορτάζεται και τιμάται στο Λαύριο, λόγω ενός θαύματός του στα ορυχεία, όταν και έσωσε εργαζομένους από ένα μεγάλο ατύχημα. Μάλιστα, μεταλλωρύχοι της περιοχής είχαν φιλοτεχνήσει εικόνα του Αγίου Φανουρίου, η οποία φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό και έως σήμερα προσκυνείται όλως ευλαβώς.

Ένας δε Μανιάτης, ο π. Νεκτάριος (κατά κόσμον Μιχαήλ Καπετανάκος) ο οποίος κοιμήθηκε το 1921 είχε χειροτονηθεί ιερέας από τον Άγιο Νεκτάριο, όταν ήταν Διευθυντής στη Ριζάρειο Σχολή στον παραπάνω Ιερό Ναό στο Λαύριο.

Την όλη επιμέλεια της εορτής επιμελήθηκε ο αρχιμ. Κων/νος Συρίγος, πρoϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρίου-Αναβύσσου-Π. Φώκαιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων