29/01/2019 29/01/2019 Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη στην Πάτρα και παρέστη στα ονομαστήρια του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κυρίου Χρυσοστόμου και συλλειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέoυμετ’ άλλων Αρχιερέων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού π. Παρθενίου από την Ιερά Μονή Ομπλού, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ...
29 Ιανουαρίου, 2019 - 10:29

Ο Μητρ.Μάνης στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Μάνης στην Πάτρα

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη στην Πάτρα και παρέστη στα ονομαστήρια του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κυρίου Χρυσοστόμου και συλλειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέoυμετ’ άλλων Αρχιερέων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού π. Παρθενίου από την Ιερά Μονή Ομπλού, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με τη συμπλήρωση 11 ετώναπό την προς Κύριον εκδημίαν του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατόπιν της κανονικής αδείας και ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικά μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πατρών, όπου τον υποδέχτηκε ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος για προσκύνηση και ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του δια την λαμπρή ανακαίνιση του Ιερού Ναού.Στη συνέχεια μίλησε στη μεγάλη αίθουσα του ενοριακού κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πατρών σε πάνω από 100 φοιτητές και φοιτήτριες με θέμα ”Ο ιερός Χρυσόστομος, πηγή έμπνευσης της προσωπικής μας ζωής”.

Τέλος το βράδυ της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το φοιτητικό οικοτροφείο αρρένων της χριστιανικής εστίας Πατρών, επί της οδού Φιλοποίμενος, όπου είχε μια πνευματική συνομιλία με τους εκεί φοιτητές και παρεκάθισε στο δείπνο αυτών.

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ”Λύχνος” της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενος από τους αρχιμ. Αμβρόσιο Γκουρβέλο και τον ιεροδιάκονο π. Ανδρέα Θεοδωράτομετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Πατρών, όπου και μίλησε στην εκεί μοναστική Σύναξη. Αργότερα, επεσκέφθη το Αρσάκειο Πατρών όπου και μίλησε για τους Τρείς Ιεράρχες στους μαθητές του Λυκείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων