09/01/2023 09/01/2023 Στην πρώτη εορταστική εκδήλωση του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη στην Καλαμάτα και στην για το αρξάμενο έτος 2023, προσκληθείς από την κα Αθηνά Ξανθάκη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών Μάνης,  έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα για τα μέλη του Συλλόγου, τις Μανιάτισσες. Προηγουμένως, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του επιχωρίου...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 19:56

Ο Μητροπολίτης Μάνης έκοψε την Βασιλόπιτα για τις Μανιάτισσες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης έκοψε την Βασιλόπιτα για τις Μανιάτισσες

Στην πρώτη εορταστική εκδήλωση του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη στην Καλαμάτα και στην για το αρξάμενο έτος 2023, προσκληθείς από την κα Αθηνά Ξανθάκη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών Μάνης,  έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα για τα μέλη του Συλλόγου, τις Μανιάτισσες.

Προηγουμένως, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (του Φλαρίου) στο κέντρο της Καλαμάτας, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Φίλιππο Χαμαργιά, πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και άλλους κληρικούς, όπου και κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας την φράση της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής: «Γαλιλαία τῶν ἐθνῶν» (Ματθ. Δ’ 15).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων