07/02/2023 08/02/2023 Στο Γύθειο και στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας η Ιερά Μητρόπολη Μάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρωτοδικείου Γυθείου και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργανώθηκε ημερίδα με ομιλητή τον κ. Άγγελο Συρίγο, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Το δίκαιον της θάλασσας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις». Ο...
07 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2023 - 4:26

Ο Μητροπολίτης Μάνης σε ημερίδα για το Δίκαιο της θάλασσας και τα Ελληνοτουρκικά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης σε ημερίδα για το Δίκαιο της θάλασσας και τα Ελληνοτουρκικά

Στο Γύθειο και στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας η Ιερά Μητρόπολη Μάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρωτοδικείου Γυθείου και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργανώθηκε ημερίδα με ομιλητή τον κ. Άγγελο Συρίγο, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Το δίκαιον της θάλασσας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ο Άγγελος Συρίγος, παρουσίασε όλες τις πτυχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, απ’ την επομένη της Μικρασιατικής Καταστροφής, το 1922, έως και σήμερα. Αναφέρθηκε στο θέμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, αλλά και σ’ αυτό της αιγιαλίτιδας ζώνης. Μίλησε για τον εναέριο χώρο και για άλλα πολλά.

Ο Καθηγητής, απάντησε και στις ερωτήσεις που του έγιναν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατά την καταληκτική ευχαριστήρια προσφώνησή του είπε ότι το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον με τις εξηγήσεις της ορολογίας του Ναυτικού Δικαίου αλλά και την εξαιρετική επικαιρότητα του όλου θέματος, ένεκεν των τουρκικών προκλήσεων. Δεν παρέλειψε, συνάμα, ο Σεβασμιώτατος να υπογραμμίσει και την από αρχαιοτάτων χρόνων ύπαρξη του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στον χώρο του Αιγαίου.

Τέλος στον ομιλητή, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μία εικόνα των Ταξιαρχών, προστάτου του ιστορικού ομωνύμου Ιερού Ναού της Αρεόπολης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων